Olen No Bananase marjamees ja coach värske kodulehega anderokeronen.com. Olen täis algaja õhinat ja loodan, et nii jääbki. Mul ei ole kõrgharidust ega CV-d, ei paguneid ega tiitleid. Mul suur süda.

Täna tunnen, et olen kõik oma senised 43 aastat valmistunud selleks hetkeks – olla coach ja tulevane superviisor. Ma ei saanud valmis peale EBS-i Executive Coachi kooli ja ilmselt ei saa ma valmis ka peale ISCI kooli. Aga tunnen ja tean, et olen piisav juba täna.

Olen igavene õpilane ja elukestev õppija. Usun, et enda tundmaõppimine on sünnist-surmani protsess, mis koorub lahti kiht-kihi haaval. Mõnda aega tagasi olin ebakindel endas ja oma kodulehes ning sotsiaalmeedias. Mõtlesin, et ehk saan alustada siis, kui lõpetan ühe kooli ja siis järgmise kooli või hoopis kolmanda… Ühesõnaga siis, kui mina olen valmis ja kõik on veatu. Paar kuud tagasi ärkasin keset ööd ja mõistsin selgelt, et ajan taas taga mingit arusaamatut illusiooni. Kohe järgmisel hommikul registreerisin esimese asjana ära kodulehe anderokeronen.com ja alustasin oma esimese sotsiaalmeedia postituse kirjutamist. Õige hetk on alati täna, mitte homme. Taipasin, et olen piisav sellisena, nagu ma olen täna. Ükskõik, mida ma teen või ette võtan, valmis ei saa ma ju niikuinii mitte kunagi. Vähemalt nii luban endal täna mõelda. See on põnev mõttelõng, mis lubab avastada, kasvada, areneda ja kogeda pingevabamalt ka coachi ja tulevase superviisori teekonda.

Ma ei tea kui kaua ma elan, aga loodan, et pikalt ja hästi. Ülisuure unistaja ja nende unistuste elluviijana töötan iseendaga 24/7 et olla homme parem versioon Anderost. Kui juhtubki väike või ka suurem seisak, olen vastuvõtlikum ning enda suhtes mõistvam ja andestavam. Olen tavaline eriline mees, kes usub, et me oleme kõik tavalised ja erilised, kui vaid julgeme seda enesele tunnistada. Olen Zebra. Ma tahan elada 100-aastaseks ja mu suurim unistus on näha ära oma lastelaste pojad ja tütred ning unistan, et saaksin areneda ja kasvada partnerina abikaasa Diana kõrval ja et me valiksime üksteist iga päev oma elude lõpuni. Samuti tahan ülejäänud 56,5 aastat tegeleda eneseteostusega ja hetkel tunnen ning tajun, et coaching ja supervisioon pakuvad mulle selleks võimaluse. See ei ole võistlus – ma ei taha olla kellestki parem või osavam. Ma ei taha enam kuulutada oma tõde ja õigust, mida olen teinud enamiku oma elust. Tahan olla mina ise – igas hetkes ja igaühega. Tahan luua ja rääkida oma lugu.

Ma ei tee coachingut raha pärast. Raha on mulle tähtis, kuid see ei draivi mind. Küll aga väärtustan ma täna oma aega väga kõrgelt. Eneseteostus ja iseenda tundmaõppimine ja enese piiride kompamine on asjad, mis mind elus kõnetanud on ja tänaseni draivivad. Läbi coachingu ja supervisiooni on mul võimalus õppida sama palju coachina kui sinul kliendina. Õpime, kasvame ja areneme koos! Oskan teha kõike ainult kirega, või siis üldse mitte teha. Olen coach ja tulevane superviisor, kuna mind huvitab inimene (k.a. mina) tervikuna. Sügavad inimsuhted ja inimeste vahelised ühendused – vot see on põnev! Info on kõikjal, aga “tõde” on sõnade taga, mis on välja ütlemata, kuid mis saavad lõpuks välja öeldud.

Ma ei ole juhina klassikaline “numbri inimene”. Mul on plaan A ja kui see ei sobi, siis muudan selle suunda. Numbrid on küll olulised, kuid ma ei piirdu vaid nende pealiskaudse vaatlemisega. Pigem püüan ma näha numbreid sügavamalt, otsin nende taga peituvaid seoseid, mis ei pruugi olla esmapilgul nähtavad. Usun, et numbrid ei valeta, kuid eelistan neid tajuda ja tunnetada. Tahaksin rõhutada mõningaid numbreid, mis on aidanud kujundada mind, Anderot:

– 15997 päeva ELU ja kogemusi
– 1 abielu (14 aastat), mille sisse mahub mitu abielu
– 3 last (4 rasedust)
– 130 tundi teraapiat ja paariteraapiat (5 aasta jooksul)
– 10 sügavat rännakut sisemaailma Ayahuasca ja seentega
– 1 ema
– 1 isa
– 2 õde
– 22+ aastat ettevõtja ja juhi kogemust
– 28+ aastat marjamehena
– 11 äripartnerit ja 11 lahutust
– 4 erineva riigi ettevõtluse kogemus
– 12 ettevõtet (täna 2)
– 3 pankrotti
– 2 korda olnud väga lähedal isiklikule pankrotile
– 1 ATH (ADHD) diagnoos
– 10 aastat korvpalli
– 33 aastat tööd erinevate meeskondade ja rahvustega – juhi, ettevõtja ja korvpallurina

Kui valid mind enda coachiks, saad võrdse partneri, kelle peale võid kindel olla. Coachina olen alati kohal ja locked-in. Samas olen ka tabula rasa, tühi leht. Olen väga uudishimulik peegel, kes aitab sul näha olukordi erinevate nurkade alt, et tuua esile sinu ressursid ja luua selgust sinu mõtetes. Sinu sees on kõik vastused ja selgus olemas – koos leiame need vastused üles.

Olen omamoodi, vahel teistmoodi ja jätan endale võimaluse olla homme uutmoodi. Miski siin elus pole kindel, kõik muutub ja on muutuses. Mina ka. Kui kunagi kohtume, siis rõõmustan siiralt. Kui me ei kohtu, siis on ka see OK :).